Dec 24, 2012

Bye Bye Sarawak

salam semua...
duk wat pe memalam nie...rasanye sejak aku blik johor nie...tak de pun update apa2 kan...maka malam nie aku update le cikit k...sarawak...dua tahun gak aku kat cna...berhempas pulas nak menghabiskan research aku tu...maklum le aku bukan pandai sgt pun...but alhamdullilah aku dah pun abis blaja...dah tak bergelar student lagi n skang pening nak cr keje lak(ada sape2 nak bg keje kosong kat aku tak?)hehehehe...so wish aku 2012 nak abis MASTER tercapai juga akhir nye...wish pasni nak keje lak...hehehe...


maka byk la pahit maung n suka duka yang melanda jiwa masa study kat UNIMAS...i aku dapat gak tempuhinya dengan tabah...macam2 dugaan melanda...biasala...ada yang suka kite...ada gak yang tak suka...tak kurang gak yang mengata n buat2 cerita yang tak sedap didengar...tapi aku tolak tepi je(walaupun dah berlenangan air mata aku kuar~ almaklumla...sush jadi aku yang sensitif nie)...sebab tu tak termasuk dalam agenda study aku...


serius nye byk yang aku blaja...tentang research aku juga tentang idup ini...research mmg terbaik...i hope one day dapat ambik phd lak...walaupun susah nak pergi sana n cni...tapi aku tetap rasa bangga...tak sangka aku leh wat research cam tu sekali...tq sgt pada Dr. fifa n En. Terry...tak lupe pada pak majid (Wayang kulit kedah) n semua yang terlibat dalam research aku tu.

pengajaran idup pun byk aku dapt sepanjang sambung study ini...n kesimpulannya...jgn terlalu percayakan org n jgn terlalu jujur ngan kata2 yang keluar...tak semua org suka bila kite jujur memberi pendapat...betul tak...

peneman setia si baby red (motor aku), dari degree sampai la ke master...dia la bf yang aku ada...baby red yang kusayangi..n skang dia ada kat umah nie..bila ku bawa pi kedai semua org pelik sbab plat no dia Q...semua tertanye2...Q negeri mana...hehehe

kawan2 yang aku kasihi n hormati...k.oja, ija, ijah, mamat, areh, nuar, fendi n byk ag....hope korang leh konvo sesama ngan aku n tahun depan...junior2 yang menceriakan idup ni...ika,pah, muaz, yus, chici n semua lah...korng mmg terbaik...

unimas yang sgt2 lah best...rindu semuanye pasal unimas...dari kolej sampai la ke bowling...hehehe...
n lastly...hope dapat blik ke unimas untuk jadi student sekali lagi....



1 comment:

datin muaz said...

x sangka sebut juga nama ktowg..
damn sgt touching!!
tq juga k.mien sbg pendengar di kala ktowg stress dan tak lupe melayan perangai kami yg super ohsem nie..eh?
tahniah! dan doakan kami pulak amik master mcm k.mien.. yay!! insyaAllah jumpe time CONVO! yay..