Jul 20, 2011

Mama Lina n mama Safrina

salam...
hai semua...ari ni korang sehat ke?
hope semuanya shat2 belaka k....

ari nie saja je aku nak mengimbas kenangan manis bersama mama lina n mama safrina yang berasal dari Bandung...negara jiran kita....mereka adalah dua org lecture yang datang ke unimas tuk menghadiri conference ICACA yang baru je lepas baru2 nie...aku n zie jadi pemandu pelancong diarang......best dapat berkenalan ngn diarang...sekurang2nye nnt lau ada kesempatan g kebandung leh la melawat mereka pulak ( sebenonye nk minta diarang pula jadi pemandu pelancong kitarang....)

byk gak la tempat yang kitarang pi sekitar 2 ari tu...wlaupun hanya 2 hari tapi abis gak la kuching kitarang pusing....hehehehe......bila di tanya 'ibu ok ke? tak penat ke?' jawapan nye tak pun....walaupun kitarang tau sebenonye mereka agak kepenatan...heheheheeeee....apa2 pun asyikkkkkkk dapat berkenalan ngan mereka......


nie antara tempat2 yang kitarang pi :

berjalan2 ke empat buah mezium di sekitar kuching

cuba teka kitarang kat ne


sempat g nie

india street, kuching.

muzium kuching....sgt byk kuching....


depan pintu masuk unimas

pameran kayu yang dah bertukar jadi batu






ini dia...mam lina n mam fina....


motif :

rindu kalian


Jul 19, 2011

Aktiviti singgang dimalam hari

salam...
hai semua.....
ari ni begitu rajin aku meng upload kan cerita2 aku n sesetengah cerita tu mmg dah basi gile...hahahhaa...so nie cite pasal malam semalam.....aktiviti singgang aku bersama zie n nisa....apakah aktiviti tersebut??????????

ermmmm....aktiviti tersebut adalah mengasapkan muka dengan kain resdung yang dibakar....untuk apa?????? ianya adalah bagi mengeluarkan hama resdung yang terdapat dimuka aku , zie n nisa.....maklum la...muka aku skang nie teruk gile...ntah cam ne kat bahagian dahi kanan tetiba je ade jerawat kecik2...aduh...sabo je la.....tu pasal cari penawar hilangkan jerawat tu...nie semua adalah jangkitan dari kak feroza yang kulit mukanya licin sesangt....gile jeles kitarang tengok......


so aktiviti singgang kitarang tu mmg best la....aktiviti memanjakan muka katakan...best la...rasa ringan je muka ni pas bt asap tu....bahagian bawah mata mmg byak kuar hama2 warna kuning....mmg best...rasa segar gila muka pas bt tu......maka aku rasa aktiviti singgang kitarang tu akan menjadi rutin mingguan la pasni...hehehehe


nie contoh kain tu.....tapi aku beli jenama lain.....
3 batang rm5 je....leh pakai tiga kali...mmg murah

sekian,
wassalam

motif:

promo......korang ptut try gak...semua org kan ade resdung.....

ICACA 2011



salam...
hai semua...
cam yang korang sedia maklum sebelum nie...aku de masuk conference ICACA 2011...ini la kali pertama aku masuk international conference n aku rasa sgt2 nervous....aku bt pembentangan hari pertama pada sebelah petang.....my presentation is sooooooooooooooo buruk...ngan suara aku yang nampak gile ketakutan nye...aduh2 mmg tal leh nak cover2 ag lah....tapi aku akan bt yang lebih baik ag pada masa akan datang...

nie aku kongsikan sedikit gambar2 k....


keseriusan muka aku tahan gaban

ni ari kedua....apa yang aku duk tunjuk2 tu!!!!!

aku duk tunjuk nama aku la....hahhaha...

artikel aku kat prosiding ICACA....sapa berminat leh baca k

sijil


sekian sahaja k...
wasslam...

motif :

berkongsi cerita bersama rakan2


UKM - pengajian islam Al-QURAN DAN SUNNAH

hai semua...skang nie keputusan kemasukan ke IPTA tu degree dah kuarkan.....so aku pada sabtu yang lepas tergedek2 la tengok tempat tuk adik kesayangan aku si SITI NORDIANA yang baget comel tu...cissssss.....


alhamdulillah....adek aku dapat masuk UKM...n kos nye pun yang dia suka pengajian islam Al-QURAN DAN SUNNAH.....so tercapai la hasrat dia kan.....selain adik aku...adik si khatijah mmber master aku pun dapat kat UKM gak...so boleh la diarang berkawan nnt kan...hehehehe.....

tahniah pada cik NANA yang kononnye comel...n semoga belajar rajin2 k.....


aku n adek



sekian...wassalam....

motif ;

mendoakan kejayaan SITI NORDIANA



Tutorial Shawl gaya aku tu Hajah ;-)

salam.....
hai semua
apa kabar korang petang nie.....hop semuanye ok je ka...
cam ne cuaca kat tmpat korang....
kat cni panas terik tahap gaban...malam tadi pun aku tidi tak tutup tingkap...nasib baik duk kat tingkat 2 (2+ G n LG = tingkat 4)......ehhhh...melalut pulak aku....petang nie aku ngn tak tahu malunye akan mengupload video tutorial pakai shawl khas buat rakan ku siti hajah....hehehehe....so hajah...pasni harap2 leh la pakai style cam nie k....hehehehe...


video

tuk ari nie toturial shawl gaya nie dulu k...lain kali akan disusuli ngan yang lain2 k cik hajah....


hehehehee....


motif :

malu2 segan