Dec 22, 2011

Kota Kinabalu Part 2 (Pulau Sapi)

hai...
salam semua...selamat petang....
bz wat keje ke?
mood sabah aku lum abis ag nie....hehehhehee
kali nie berjimba di Pulau Sapi lak....
hehehehe.....pengalaman terbaik aku jelajah pulau setakat nie.....
murah je tiket nak bot ke pulau sapi...RM30 je pi balik....
ag senang n murah kot pi sendiri dari ambik pakej yang hotel atau agensi pelancongan kat area KK tu.....

beli tiket kat cni...

bagi aku lak....aku ambik je bas shuttle kat 1borneo...sebab aku duk kat courtyard...
jadi sah2 la free kan....pastu bas berenti kat wisma merdeka...kemuan melintas jalan...tunggu bas city yang setiap 5 minit dia ada...bayar 50 sen je....cakap nak berenti kat Jesselton Point, ferry terminal.....murah kan...baru 50sen je kuar....dah sampai kat jesselton Point tu...korang pi le beli tiket....pilih la...nak pi pulau sapi ke...manukan ke...gaya ke..mamutik ke n satu pulau ag aku lupe harga...aku pilih pi pulau sapi je (rm3o pi balik)...lau nak pi 3 pulau sekali dalam satu hari pun leh....dalam RM55 pi balik....pas beli tiket...disitu lah pengembaraan anda...hehehe....



kat ferry terminal....tak sabo nak naik boat...

masa aku pi ari tu ombak kuat...bot dah condong 70 hingga 80 darjah....gile tak...rasa cam kat taman tema je....gelak sakan...lum samapi pulau sapi dah basah kuyup satu bada...hahahaha....nasib baik bukan penakut n mabuk laut....sebab tu aku tak de ambik gambar masa kat dalam bot...gile...merosakkan kamera aku kot...huhuhhuuuu...bila samapi je kat pulau sapi...waaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa...best bagat.....tapi pulau sapi tak de la penginapan...lau nak pi pulau manukan or mamutik....jadi kul 5 petang kitarang dah kene kuar dari kawasan pulau tu.....
apa2 pun...tempatnye cantik...menenngkan n sgt la best.....lau korang rajin...korang leh la join snorkeling or banana boat ....hehehehhee....

kesimpulannye....ari tersebut aku pi pulau ngn berjumat cermat.....
kos :
Transport : RM 0.50
Tiket bot : RM 30.00
Tiket masuk Pulau : RM 3.00
Makan : RM 6.00
jumlah = 39.50...

murahkan jika nak dibandingkan ngn pakej agensi pelancongan...ari tu aku tengok...pi satu pulau je dah RM 159.....mahal tu.....
me n k.oja.....hanya berdua je.....

baju n kasut yan basah dijemur kasi kering punye....



sakan bergambar....

sekian...wassalam









No comments: