Nov 6, 2008

UniMAS DaN AkU

ape kene mengena aku n unimas nie erk....
tempat aku dilahirkan ke?
tempat aku main sampan masa kecik2 dulu ke?
Tempat aku berangn2 sambil memintal2 rumput ke?
Ermmmm
Korang nie........
Tempat aku tangkap ilmu la oi.....ape la korang nie(aku yang melalut korang yang kene kan......padan muka korang semua....wakakakakakaaaa)


Aku tau la....aku bukan blaja kat oversea cm reza yang ambik master kat UK.....cam lah yang skang nie best je duk kat jepun tu....tak pun cam busu yang ambik phd kat US......tapi sekurang2 nye aku tak macam member2 aku....leen,din,kily n yang lain2 2.....(korang naik ape masa nak balik kag cuti?......naik bas kan....tak pun kete..tak pun motor atau yang sewaktu dengannye.....) so......aku lagi ok ckit la dari korang....walau pun bukan blaja kat oversea...tapi kene naik kapal ternbang masa nak balik kg......(leen....aku tau ko jeles......)hahahahahhahaaaaa......maaf lah ye.....aku tak kesah la klu ade orang ckp sape yang dapat balaja kat sarawak nie keputusannye tak bagus ke...ape ke.....ape aku kesah....ala....korang2 yang ckap 2.....masuk uni ke korang....anak2 korang masuk uni ke.....aku tak kesah k....aku doakan korang semua berjaya la erk....dua akhirat la erk......


Nape tetiba aku nak bercerite pasal unimas nie erk....ala saje je.....bukan ape....best gak ape cite pasal unimas nie.....walau pun bukan kat oversea la kan...tetiba kau teringatkan ape yang reza ckp ngan aku 2 taun lebih lepas....



Reza : min ko dapat kat ne?
Aq : malu la aku nak ckp kat ko
Reza : ala nak malu ape.....ckp je la doi
Aq : kat unimas...
Reza : kat srwk kan.....{muka reza dah mula nak ketewa 2...tersengih2}
Aq : ye la....ape sengih2
Reza : tak de ape....org lain blaja kat oversea....ko pulak blaja kat over da sea.....
{reza ketawa sakan....aku pun tak tau nape....}





Tapi skang aku tak kesah dah.....aku dah final year pun.....best ape aku duk unimas ni...kirenye aku leh la tengok tempat orang kat cni....klu kat semenanjung tu....bila2 boleh round kan.....so.....korang2...member2 aku...meh la cni jenjalan...cuti2 malaysia.......

Ape ag best kat unimas nie....
Banyak gak best nye kat unimas nie…..ade tasik….byk ah gak tasik kat cni…..korang leh tangkap ikan lagi(klu nak kene tangkap ngan pak guard la kan….)
Wakakakakakaaa….

Aku rasa nak wat episode 2 la tuk cite ni…..ok tak….aku tak kire…korang ckp ok ke…tak ke…aku nak wat gak…hahahahaaa….
K lah wat kali nie k…nnt sambung ag k…..




















2 comments:

Kamil L said...

sebenarnya belajar kat oversea tak seindah yang kita gambarkan..itu yang pasti... Rasanya study kat Malaysia lagi best..Malaysia..10 kali best dari ovsea. dari segi teknologi, rasanya sama jer..takde perbezaan, yang berbeza mungkin cara pendekatan lecturer jer d mana kat oversea lecturer rapat dengan pelajar (macam kawan) dan mengajar sungguh2 supaya student faham..tue jer :)

amiena said...

ooooo....cm 2 ke.....myb tak study kat oversea...tapi leh travel ke oversea...heheheheheee